Ladataan... Ladataan...

Kuskus-kidneypapu-tofusalaatti

Valmistusaineet 4:lle
130 g Purjosipuli
130 g Paprika punainen
6 tl Rypsiöljy
133 g Täysjyväcouscous
2 dl Vesi
4 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.25 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1.5 rkl (silputtu) Persilja, tuore
1.5 rkl Viherminttu, tuore
1 tlk Kidneypavut suolaliemessä
200 g Tomaatti
200 g Tofu basilika
3 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
120 g Lehtisalaatti
Ohjeet

Leikkaa puolitettu, huuhdottu purjo viipaleiksi ja paprikat paloiksi. Mittaa rypsiöljy kasariin ja lisää purjo ja paprika. Kuullota hetki, kaada vesi kasariin ja sekoita joukkoon täysjyväcouscous. Nosta pois liedeltä, anna imeytyä 1-2 minuuttia ja kaada isohkoon kulhoon.

Sekoita joukkoon sitruunamehu, suola, mustapippuri ja yrtit. Lisää huuhdotut ja valutetut pavut kuutioitu tomaatti, tofu ja öljy. Sekoita kevyesti. Levitä huuhdotut salaatinlehdet neljälle lautaselle ja jaa salaatti päälle.

Vinkki

Ko. salaatti sopii hyvin evääksi ja maistuu sekä kylmänä että haaleana. Voit käyttää mitä tahansa mieleistäsi maustettua tofua tai marinoida tofun itse.

Yksi annos sisältää 400 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":169,"alcohol":0,"protein":77,"carbohydrates":154},"weight":{"fat":18.02,"alcohol":0,"protein":18.59,"carbohydrates":37,"saturated_fat":1.92,"sugar":6.21,"fibre":17.8,"salt":1.52},"percent_raw":{"fat":0.4217413915850227,"alcohol":0,"protein":0.193420147689242,"carbohydrates":0.38483846072573535},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":400,"weight":101.05999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":365.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1024486,"servings":4}}

 
Sulje