Poista kypsästä jäähtyneestä, "syödystä" karitsan/lampaanpaistista näkyvä rasva. Irrota lihat luista ja pakasta ne, jos pakastat myös liemen.
Nosta luut kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että luut peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää sekaan paloiteltu porkkana ja sipuli (niitä ei ole merkitty reseptiin, koska ne heitetään pois luiden mukana). Anna kiehua hiljalleen runsas tunti tai pidempään. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä sitä kokoon kunnes sitä on vähän yli 1 litra. Anna jäähtyä kylmässä korkeareunaisessa astiassa. Irrota pinnalle jähmettynyt rasvakakku ja heitä se pois. Voit nyt pakastaa liemen tai keittää siitä sopan.
Paloittele kuoritut porkkanat, silppua sipuli ja kuutioi perunat. Leikkaa kaali suikaleiksi tai paloiksi (varhaiskaali keväällä).
Paloittele lihapalat tarvittaessa.
Kuumenna itsekeitetty liemi ja lisää joukkoon kasvikset. Keitä noin ½ tuntia tai pidempään. Jos kaali on pitkään varastoitu, lisää perunat vasta vähän myöhemmin. Lisää lihapalat joukkoon kypsymisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Tarkista maku. Ripottele joukkoon persiljaa ja/tai muita tuoreita yrttejä kuten meiramia tai vähän minttua.
Liemen energiamäärä on laskettu 2 lihaliemikuutiota ja 10 dl vettä sisältävästä lihaliemestä.