Lisäksi tarvitset pätkän varsiselleriä.
Mittaa kattilaan vesi, kikherneet, pilkotut tomaatit tai tomaattimurska, liha, raastettu sipuli, hienonnettu varsiselleri, öljy sekä mausteet.
Keitä 30–40 minuuttia hiljalleen, välillä hämmentäen.
Huuhtele tällä välin linssit juoksevan, kylmän veden alla siivilässä. Lisää lopuksi keittoon tomaattipyreen kanssa ja keitä vielä 20 minuuttia.
Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta keitto kaatamalla seos hitaana norona keittoon. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes keitto kiehahtaa.
Tarkista maku ja lisää halutessasi yrttejä tai muita mausteita.
Keiton paksuus riippuu nestemäärästä ja siitä, kuinka paljon jauhoja käytät suurukseen. Jos haluat enemmän makua, voit keittää luita mukana ja noukkia ne pois ennen suurustusta.
Jos valmistat keiton painekattilassa, keitä ensin 20 minuuttia, lisää linssit ja tomaattipyree ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Suurusta keitto viimeiseksi.