Käsittele kasvikset. Lisää paloitellut juurekset ja timjami kiehuvaan kasvisliemeen. Sekoita joukkoon kylmällä vedellä lävikössä huuhdotut lissit, kun keitto alkaa kiehua uudelleen.
Anna kiehua viitisen minuuttia ennen perunakuutioiden lisäämistä.
Poista kevytlenkistä kuori ja paloittele se. Lisää makkarapalat sellaisenaan keiton joukkoon tässä vaiheessa tai vasta lähes kypsään keittoon pannulla paahdettuina paloina.
Lisää suikaloitu kiinankaali keittoon vasta loppuvaiheessa. Silloin lehtien vihreä väri säilyy kauniina.
Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolaripauksella. Tarkista maku ja "kaunista" keitto lopuksi persiljasilpulla.
Keiton kanssa maistuu hyvä leipä. Kun olet kiireinen, käytä pakastejuureksia.