Ladataan... Ladataan...

Lohi-kesäkurpitsasalaatti ja japaninjuurikastiketta

Valmistusaineet 2:lle
50 g Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso
50 g Rucola
1 kpl Porkkana
100 g Kesäkurpitsa zucchini
30 g Salaattisiemensekoitus
0.25 tl Parhaat sormisuola
1 kpl Avokado, kuorittu, kivetön
0.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
250 g Lohifilee
1 tl Rypsiöljy
0.5 tl Parhaat sormisuola
0.25 tl Mustapippuri
KASTIKE:
1 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
1 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.25 tl Ruokasuola
1.5 tl Wasabi-tahna, piparjuuritahna, piparjuurisinappi
5 tl Rypsiöljy
Ohjeet

Pese ja kuivaa salaatit salaattilingossa.

Kuori porkkana. Höylää porkkanasta ja kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkiä siivuja.

Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. (Suolaa halutessasi)

Kuori ja leikkaa avokado viipaleiksi. Ripottele päälle hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi.

Paista lohi pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa salaatit lautasille: Nosta salaatinlehtiä keoksi lautasille. Ripottele päälle basilikan lehtiä ja hienonna persiljaa.Nosta päälle porkkanaa, kesäkurpitsaa ja avokadoa. Nosta lohiviipaleet päällimmäiseksi.

Ripottele pinnalle siemeniä.

Kastike: Sekoita kastikkeen ainekset, öljyä lukuunottamatta keskenään kulhossa. Sekoita öljy lopuksi ohuena nauhana joukkoon. Pirskota salaattiannosten päälle.

Yksi annos sisältää 611 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":461,"alcohol":0,"protein":121,"carbohydrates":29},"weight":{"fat":50.91,"alcohol":0,"protein":29.98,"carbohydrates":7.17,"saturated_fat":6.54,"sugar":2.73,"fibre":4.68,"salt":3.54},"percent_raw":{"fat":0.7551289193192964,"alcohol":0,"protein":0.19763265082566528,"carbohydrates":0.04723842985503835},"percent":{"fat":76,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":611,"weight":105.55000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":365.59},"item_type":"recipe","recipe_id":1024891,"servings":2}}

 
Sulje