Ladataan... Ladataan...

Lohi-kurkkutorttu

Valmistusaineet 12:lle
POHJA:
1 tl Leivinjauhe
100 g Margariini 60% vähälaktoosinen
100 g Raejuusto rasvaton, vähälaktoosinen
0.5 dl Vesi
200 g Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
TÄYTE:
0.5 tl Cayennepippuri
250 g Kirjolohifilee, lämminsavustettu
300 g Kurkku
300 g Raejuusto rasvaton, vähälaktoosinen
1 dl Kermaviili vähälaktoosinen, rasvaa 3,5 %
2 dl Tilli, tuore
1 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
1.5 rkl Sinappi
Ohjeet

Mittaa pohjataikinan aineet (sämpyläjauho, leivinjauhe, margariini ja raejuusto) vettä lukuun ottamatta monitoimikoneen kulhoon. Anna käydä, kunnes seos on murumaista. Lisää kylmää vettä vähitellen koneen käydessä, mutta lopeta heti ja pysäytä kone, kun taikina muodostuu pallomaiseksi. Ota taikina ja painele se käsin palloksi. Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, nypi pehmeä rasva jauhoihin ja sekoita nopeasti joukkoon raejuusto ja kylmä vesi.

Kauli taikina leivinpaperin päällä vuoan (halkaisina 27 cm) ja reunojen kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Kiepsauta se leivinpaperin avulla matalaan vuokaan. Painele käsin niin, että reunat tulevat tarpeeksi ylös. Anna pohjan levähtää hetki pakastimessa tai 0,5-1 tuntia jääkaapissa. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta sen jälkeen tarjoiluvadille tai laudalle. Voit valmistaa pohjan tai useamman pohjan jo edellisenä päivänä valmiiksi.

Suikaloi kurkku tai raasta se karkeaksi. Purista talouspaperilla neste pois. (Voit käyttää kurkun tilalla pinaattia. Kiehauta, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja purista kuivaksi käsien välissä. Leikkaa muutamaan osaan.)

Paloittele kala.

Kaada kulhoon raejuusto, kermaviili, hienonnettu tilli (voit korvata osan ruohosipulilla), mausteet ja kurkku. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää lopuksi kala ja sekoita varovasti nostellen. Tarkista maku. Kaada täyte jäähtyneelle torttupohjalle.

Vinkki

Voit vaihtaa lämminsavustetun lohen muuhun kalaan, katkarapuihin, keitto- tai palvikinkkuun tai savukalkkunaan. Tortun voi tehdä hyvin valmiiksi jo muutamia tunteja ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä.

Yksi annos sisältää 166 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":66,"alcohol":0,"protein":52,"carbohydrates":48},"weight":{"fat":7.34,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":11.94,"saturated_fat":1.87,"sugar":0.79,"fibre":1.24,"salt":1.45},"percent_raw":{"fat":0.39836221137374217,"alcohol":0,"protein":0.31364532296409114,"carbohydrates":0.2879924656621667},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":29},"total":{"kcal":166,"weight":37.63,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":122.15},"item_type":"recipe","recipe_id":1023518,"servings":12}}

 
Sulje