Leikkaa nahaton lohipala ohuiksi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi ja kuutioiksi tai hakkaa lohiviipaleet pieneksi isolla veitsellä. Nosta palat kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi salottisipuli, omena ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää ne, mausteet ja sitruunamehu lohen joukkoon, sekoita hyvin ja anna maustua kylmässä ½-2 tuntia. Voit valmistaa tartarpihvit myös suoraan lautasille. Muotoile hyvin pestyin, kylmällä vedellä huuhdotuin käsin massasta neljä palloa ja edelleen pihvit. Nosta lautasille. Voit tehdä pihvit suoraan lautasille myös muotin avulla.
Lisää revittyä salaattia lautasille ja pienet sitruunaviipaleet tartarpihvien päälle. Säilytä ja tarjoile kylmänä.
Jos käytät graavi- eli tuoresuolattua lohta, suolaa ei tarvitse lisätä.