Tee ensin kastike. Kuutioi omena pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita jogurtin joukkoon ja mausta suola- ja mustapippuriripauksella. Anna maustua hetki kylmässä.
Valmista lisukkeet. Poista ruusukaaleista vähän kantaa ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Lisää ruusukaalit pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kypsennä juuri ja juuri kypsiksi. Aikaa kuluu 5-10 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä. Jos keität ruusukaalia liian pitkään, väri ja maku muuttuvat. Pilko tomaatti ja lehtisalaatti. Pirskota vähän sitruunanmenua.
Kuumenna sopivan kokoisessa paistinpannussa n. 4 rkl vettä. Kun vesi kiehuu lisää lohipalat. Anna kypsyä 3-6 minuuttia ensin toiselta puolelta, käännä ja kypsennä edelleen 3-6 minuuttia medaljonkien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta rippuen. Vesi saa kiehua kunnolla koko ajan. Kun se on haihtunut, kala paistuu toiselta puolelta omassa rasvassaan ja lopputulos on mehevä. Eikä talo tuoksu paistetulta kalalta!
Lohimedaljongit ovat usein hyvin suuria. Voit valmistaa ruoan myös kirjolohimedaljongeista tai lohipaloista.