Ladataan... Ladataan...

Lohipatee

Valmistusaineet 20:lle
1.5 g kirjolohi- tai lohifileetä
6 dl ruokakermaa
8 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
4 tl suolaa
1 tl (jauhettu) valkopippuria
6 rkl limetinmehua
1 tl Chilikastiketta (2 tl)
Väliin
270 g Kylmäsavulohta
2 ruukku ruohosipuliruukkua
Ohjeet

Lisäksi tarvitset koristeeksi kylmäsavulohta ja ruohosipulia.

Leikkaa lohifileistä nahka. Nypi mahdolliset ruodot. Paloittele kala reiluiksi paloiksi.
Laita monitoimikoneeseen kalapalat, kerma, munat ja mausteet. Soseuta tasaiseksi massaksi.
Voitele kaksi 1,5 litran leipävuokaa. Kaada kumpaankin vuokaan 3–4 senttiä kalamassaa. Levitä päälle tasaiseksi kerrokseksi kylmäsavulohiviipaleita. Saksi tasaisesti joukkoon ruohosipulia. Kaada loppu kalamassa päälle.
Laita reunalliseen uunipannuun vettä. Aseta kalavuoat pannulle. Kypsennä vesihauteessa, 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia eli kunnes massa on hyytynyt.
Tee pateet edellisenä päivänä. Kumoa hetki uunista oton jälkeen. Pyyhi mahdollinen kosteus pinnalta.
Koristele ennen tarjoilua kylmäsavulohiviipaleilla ja ruohosipulilla.

Vinkki

Käytä makeaa chilikastiketta, esim. Spice Up. Annoksesta tulee kaksi pateeta.

Yksi annos sisältää 117 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":6},"weight":{"fat":9.59,"alcohol":0,"protein":5.65,"carbohydrates":1.55,"saturated_fat":4.79,"sugar":1.54,"fibre":0.15,"salt":1.56},"percent_raw":{"fat":0.7498257230789553,"alcohol":0,"protein":0.19617185179135369,"carbohydrates":0.05400242512969096},"percent":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":117,"weight":24.829999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":81.68},"item_type":"recipe","recipe_id":276,"servings":20}}

 
Sulje