Sekoita keskenään öljy ja osterikastike. Voitele lohipalat kastikkeella ja anna maustua viileässä pari tuntia.
Pane kalapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Tee risotto. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi ja kasvisfondi kattilassa. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulisilppu. Lisää riisi ja kurkuma ja kypsennä, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Kaada riisin joukkoon pari desiä kuumaa kasvislientä ja sekoita, kunnes kaikki liemi on imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä välillä sekoittaen, kunnes kaikki liemi on käytetty ja riisi on pehmeää sekä täyteläistä.
Kääntele riisin joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, sokeri, parmesaani ja pippuri. Tarjoa lohen lisäkkeenä.