Mittaa vesi 3-4 l:n kattilaan. Lisää paloitellut kasvikset, kokonaiset pippurit ja mateen pää. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Pyyhi nyljetty made kuivaksi ja leikkaa se esim. tukevilla keittiösaksilla 4-5 cm:n paloiksi. Lisää liemeen, kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä ettei kala hajoa. Nosta kypsät kalapalat reikäkauhalla lautaselle. Siivilöi liemi.
Valmista muehnnoskastike; mittaa rasva ja jauhot kasariin. Sekoita koko ajan ja anna kypsyä hetki. Ota pois levyltä ja lisää keitinliemi pienissä erissä tai kerralla koko ajan pohjaa myöden sekoittaen. Lisää Becel7% ruoka tai vastaava ja anna kastikkeen kypsyä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, ettei se pala pohjaan. Perkaa sillä välin kalapalat ruodottomiksi. Sekoita muhennospohjaan sitruunamehu, mausteet ja osa hienonnetusta tillistä. Nosta kalapalat kastikkeeseen ja kaada mukaan lautaselle valunut liemi. Kuumenna. Ripottele joukkoon loput tillistä.
Nauti mademuhennos keitettyjen perunoiden ja höyrytettyjen kasvisten kera.