Ladataan... Ladataan...

Majoneesipohjainen katkarapusalaatti

Valmistusaineet 6:lle
5 dl Katkarapuja
Marinadi:
3 kynsi valkosipulinkynttä
4 rkl sitrusmehua
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
Tarjoiluun:
2 dl kevytmajoneesia
1 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
0.25 tl suolaa
1 ruukku (ruukku) salaattia
1 kpl chilipippuri(palko)
2 kynsi valkosipulinkynttä
Ohjeet

Käytä joko chilipippuripalko tai chilipippuria. Voit korvata majoneesin kevytranskankermalla.

Anna katkarapujen sulaa talouspaperin päällä. Mausta sitruunan- tai limetinmehu suolalla ja pippurilla sekä puserra joukkoon haluamasi määrä valkosipulinkynsiä. Kuivaa katkaravut ja pane ne maustumaan puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Halkaise tuore chilipalko pituussuunnassa ja kaavi siemenet sisältä pois. Silppua palko. Sekoita silppua tai kuivattua chiliä ranskankermaan. Lisää maistellen ja varoen, sillä chili on voimakasta. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria sekä puserra lisäpotkuksi muutama valkosipulinkynsi.
Huuhdo, valuta ja suikaloi mieleistäsi salaattia neljään tarjoilukulhoon. Kuori ja halkaise munat. Nosta puolikas kananmuna joka annokseen ja peitä se chilikastikkeella.
Anna katkarapujen valua hetki ja jaa ne annoksiin. Koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Yksi annos sisältää 214 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":106,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":71},"weight":{"fat":11.71,"alcohol":0,"protein":9.29,"carbohydrates":17.61,"saturated_fat":1.82,"sugar":16.68,"fibre":0.39,"salt":0.94},"percent_raw":{"fat":0.49477323920451205,"alcohol":0,"protein":0.17445665063358953,"carbohydrates":0.33077011016189845},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":214,"weight":58.44,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":143.56},"item_type":"recipe","recipe_id":125,"servings":6}}

 
Sulje