Paloittele päärynä ja banaani sekoituskannuun. Lisää muut aineet ja soseuta tasaiseksi juomaksi. Voit lusikoida juoman sakeana tai lisätä joukkoon vettä pari desilitraa niin siitä tulee juotavaa.
Jos huomaat, että hyvän rasvan saantisi on niukkaa, lisää pirtelön joukkoon 1-2 tl rypsiöljyä.
Makeat hedelmät kuten omena, banaani, meloni ym. antavat pirtelöille makeutta ilman sokerilisäystä, vaikka marjat olisivatkin vähän happamia. Maista pirtelöä ja jos se tuntuu liian happamelta (puolukoista tai herukoista), lisää 1-2 tl hedelmäsokeria. Se antaa kylmissä juomissa makeutta enemmän kuin tavallinen sokeri.
Voit korvata aamupalan tai lounaan koko juomamäärällä. Nauti silloin myös pala leipää tai lisää joukkoon esim. kaurahiutaleita tai leseitä.