Ladataan... Ladataan...

Mansikkalehikäiset

Valmistusaineet 8:lle
4 kpl voitaikinalevyä
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl kuohukermaa
1 prk Ranskankermaa, rahkaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (1 prk)
1 dl vaniljasokeria
1 l mansikoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset basilikaa.

Kauli sulaneita taikinalevyjä hiukan. Voitele ne munalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon ranskankerma ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Viipaloi mansikat.
Leikkaa paistuneet leivokset halki ja täytä vaahdolla sekä mansikkaviipaleilla. Hienonna basilika ja ripottele sitä mansikoiden päälle.

Yksi annos sisältää 588 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":394,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":170},"weight":{"fat":43.68,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":42.41,"saturated_fat":25.22,"sugar":17.62,"fibre":2.46,"salt":0.75},"percent_raw":{"fat":0.6699709671484576,"alcohol":0,"protein":0.04090427302524753,"carbohydrates":0.28912475982629493},"percent":{"fat":67,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":29},"total":{"kcal":588,"weight":138.14000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":205},"item_type":"recipe","recipe_id":888,"servings":8}}

 
Sulje