Valuta mozzarellapalloset ja irrota ne toisistaan. Nosta kulhoon. Purista mehu ja lisää sen joukkoon valkoviinietikka, chili ja öljy. Sekoita hyvin ja kaada mozzarellapallosten päälle. Anna marinoitua hetki. Paahda pinjansiemeniä hetki pannulla, mutta varo polttamasta. Tai käytä siemenet sellaisenaan.
Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne 2-4 osaan. Kokoa salaatti isolle vadille tai kolmelle lautaselle. Leikkaa rukola ruukusta. Pätki vähän varsista vadin pohjalle ja levitä lehdet tasaisesti päälle. Maista mozzarellapallosten chilin voimakkuus. Ripottele pallot ja mansikat rukolan päälle ja pirskota kulhoon jäänyt marinadi pinnalle. Lisää maun mukaan chiliä vielä pinnalle. Rouhaise päälle mustapippuria.
Nauti hyvän leivän kera. Alkuruuaksi riittää ½annosta.