Valmista ensin muruseos: Mittaa paistinpannuun ½ dl kaurahiutaleita ja 2 rkl kuidukas leseseosta. Paahda hetken aikaa sekoitellen ja lisää sokeri. Jälkiruokaan sopii hyvin tavallisen sokerin sijasta myös jokin erikoissokeri, kuten tumma, vaalean ruskea, fariini tms. sokeri. Sekoita koko ajan kunnes sokeri sulaa ja alkaa karamellisoitua. Jatka hetki sekoittamista, kunnes väri muuttuu tummemmaksi ja rakenne murumaiseksi. Kaada jäähtymään lautaselle.
Puhdista marjat. Viipaloi mansikat. Voit vaihdella marjoja saannin mukaan. Energia-arvoissa ei ole suuria eroja, ainostaan tyrnimarjassa on enemmän kaloreita, mutta sen määrä salaatissa on pieni. Sekoita marjat kulhossa ja jaa neljään annosmaljaan. Ripottele muruseos pinnalle ja koristele esim. mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Voit silputa hyvän makuista minttua myös marjasalaatin joukkoon.
Valmista jälkiruoka talvella kohmeisista pakastemarjoista.