Ladataan... Ladataan...

Marsipaanikorvapuustit

Valmistusaineet 10:lle
Pinnalle
2 g Kananmunaa voiteluun
25 kpl Mantelilastuja
Taikina
5 lasi (2 dl) maitoa tai vettä
1 pala Hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
125 g Voita
Täyte
3 dl sokeria
1 dl vaniljasokeria
Ohjeet

Ohjeesta saa noin 20 kpl puusteja.
Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kardemumma.
Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan, hyvin vaivaten. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen rasva. Taikina on valmis, kun se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat taikinapalat suorakaiteen mallisiksi levyiksi.
Voitele kumpikin levy pehmeällä voilla tai margariinilla, ripottele päälle sokeria ja vaniljasokeria.
Murenna sokereiden päälle mantelimassaa pötköstä. Käytä yhdelle levylle noin puolikas pötkö.
Kääri levyt rullalle ja leikkaa taikinapötköistä vinoittain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta noin 5 cm, kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille siten, että ohuempi puoli jää ylöspäin. Paina etusormilla tai peukaloilla pullan päältä litteäksi peltiin asti.
Kohota liinan alla, voitele munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Yksi annos sisältää 661 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":116,"alcohol":0,"protein":59,"carbohydrates":486},"weight":{"fat":12.79,"alcohol":0,"protein":14.59,"carbohydrates":120.47,"saturated_fat":6.96,"sugar":56.63,"fibre":3.89,"salt":0.93},"percent_raw":{"fat":0.17562023424967585,"alcohol":0,"protein":0.08903257862648725,"carbohydrates":0.7353471871238368},"percent":{"fat":18,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":74},"total":{"kcal":661,"weight":216.26,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":263.49},"item_type":"recipe","recipe_id":194,"servings":10}}

 
Sulje