1. Kuullota murskatut valkosipulinkynnet voissa kattilan pohjalla ja lisää loppuvaiheessa curry.
2. Lisää kattilaan vesi, murennetut kanaliemikuutiot sekä valutetut ja huuhdotut pavut (ota pieni osa pavuista sivuun koristelua varten).
3. Lisää omenasose, laakerinlehti ja kanelitanko.
4. Kuumenna keittoainekset kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen 10–15 minuuttia.
5. Poista kanelitanko ja laakerinlehti. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneen kulhossa.
6. Kumoa keitto takaisin kattilaan. Jos se on liian paksua, lisää sekaan hieman vettä.
7. Maista ja mausta makusi mukaan sitruunamehulla, valkopippurilla ja suolalla. Koristele keitto kokonaisilla pavuilla.
Voit käyttää valkoisten säilykepapujen sijaan, esim. 1 tlk valkoisia ja 1 tlk kidneypapuja.