Levitä omenalohkot (siemenkota ym. poistettu) esim. lasiseen laakeahokoon uunivuokaan. Pirskota päälle vettä. Kypsennä kuvun alla 8-12 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää sokeri, sekoita ja kypsennä vielä 1-2 minuuttia. Osa omenalohkoista saa jäädä paloiksi, hillon sattumiksi.
Kaada vähän jäähtyneenä pakasterasioihin tai pakasta kylmänä. Voit makeuttaa kypsän hillon myös makeutusaineella. Pakasta hillo.
Lisämakua hilloon saat tuoreista yrteistä. Silppua hyvin huuhdottua minttua ja sekoita 1-2 rkl sitä hillon joukkoon loppuvaiheessa. Rosmariini-omenahillon hieno maku syntyy pienestä rosmariinin oksasta. Huuhdo oksa hyvin tai kasta se kiehuvaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen ennen omenahillorasiaan painamista.