Lisäksi tarvitset 2 persiljaoksaa ja hienonnettua persiljaa, ruohosipulia tai purjon vihreää osaa.
Kuori sipulit. Halkaise ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kaada sipulit kattilaan, sekoita ja kuullota hyvin miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Välillä voi panna kannen päälle.
Leikkaa purjo ja valkosipulit viipaleiksi ja lisää ne kuullottamisen loppuvaiheessa. Jatka kuullottamista kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Sekoita usein.
Ripottele jauhot kattilaan ja sekoittele kunnes jauhot ovat imeytyneet. Lisää kiehuva liemi, laakerinlehti, persiljaoksat ja valkoviini. Lisää sitruunanmehu vasta loppuvaiheessa. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä puoli tuntia tai mielellään pidempään. Pitkä haudutus antaa keitolle parhaan maun.
Poista laakerinlehti ja persiljaoksat. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Jäähdytä keitto, jos tarjoat sen vasta myöhemmin ja säilytä kylmässä.
Voit tarjota keiton kanssa leipäkuutioita ja juustoraastetta pöydässä niin, että jokainen saa ripotella niitä itse keittonsa päälle.