Ladataan... Ladataan...

Mämmi-rahkahyytelö

Valmistusaineet 8:lle
400 g Mämmi, perinteinen, keskiarvo
0.5 dl Appelsiinitäysmehu
2 g Appelsiininkuori
4 g Liivate
250 g Maitorahka rasvaton
1 rkl Sokeri
2 tl Vaniljasokeri
0.5 dl Appelsiinitäysmehu
100 g Appelsiini, kuorittu
1 dl Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %
10 g Liivate
Ohjeet

Valmista hyytelö 1 l:n kakku- tai hyyttelövuoassa. Korkea torvellinen vuoka (kuvassa) on kaunis, mutta hyytelöä on vaikea saada pois vuoasta. Huuhdo kaksi jääkaappikylmää appelsiinia (yht. 400 g) hyvin. ja kuivaa. Raasta kuorta noin 1 ruokalusikallinen. Raasta toisesta appelsiinista karkeita suikaleita koristeeksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista toinen appelsiini mehuksi (n. 1 dl) ja kuutioi toinen lautasella. Sekoita ½ dl appelsiinimehua ja raastettu kuori mämmin joukkoon. Nosta kylmään odottamaan.

Sekoita rahka, sokerit ja kuutioitu appelsiini keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua ja sekoita joukkoon kevyesti puristetut liivalehdet. Lisää vajaa puolet ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon ja runsas puolet rahkaseoksen joukkoon. Huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja kaada vuorotellen mämmi- ja rahkaseosta vuokaan. Tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä vähintään 2-3 tuntia, mutta mielellään pidempään tai seuraavaan päivään. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele appelsiinin karkealla kuoriraasteella ja esim. mintun oksilla.

Vinkki

Voit myös pakasta hyytelön. 1 annos on n 1 dl.

Yksi annos sisältää 153 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":77},"weight":{"fat":5.45,"alcohol":0,"protein":6.46,"carbohydrates":18.98,"saturated_fat":3.31,"sugar":8.51,"fibre":2.87,"salt":0.19},"percent_raw":{"fat":0.3252655235718083,"alcohol":0,"protein":0.1714477740155518,"carbohydrates":0.5032867024126401},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":154,"weight":45.769999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":123.41},"item_type":"recipe","recipe_id":1024632,"servings":8}}

 
Sulje