Nosta pihvit huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen grillausta.
Valmista kastike: Poista tomaatista sisus eli käytä vain hedelmäliha. Helpoiten se onnistuu, kun viillät tomaattilihaan ristikkäisviillon ja puristat kevyesti siemenet ja kostean sisuksen pois. Leikkaa tomaattiliha ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulinvarret. Sekoita ne ja sinappi kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa isot punasipulit n. 1,5 cm:n viipaleiksi ja työnnä ne poikittain metallisiin tai liotettuihin puisiin grillivartaisiin.
Sivele pihvit ja kasvikset paitsi tomaatit rypsiöljyllä.
Nosta grilliin ensin sipulivartaat ja anna kypsyä 5-10 minuuttia ennen lihan ja sienien lisäystä. Lisää kokonaiset tomaatit vain hetkeksi grilliin.
Grillaa pihvejä 2-5 minuuttia molemmin puolin halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Nauti pihvi ja kasvikset kermaviilikastikkeen kanssa.
Jos et syö lihaa, grillaa esim. tonni- tai muuta kalaa, savustettua tai marinoitua tofua.