Ladataan... Ladataan...

Nizzan salaatti

Valmistusaineet 4:lle
3 kpl (keskik.) keitettyä perunaa
200 g Keitettyjä vihreitä papuja
2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
1 kpl pientä sipulia
2 kpl (iso) tomaattia
1 kpl punaista paprikaa
20 kpl Vihreitä ja mustia oliiveja
8 kpl anjovisfileetä
150 g Tuoretta tai säilöttyä tonnikalaa
1 ruukku salaattia
0.5 kpl (keskik.) sitruunaa
Kastike
1 rkl valkoista balsamicoa
3 rkl neitsytoliiviöljyä
2 tl dijon-sinappia
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
Ohjeet

Keitä perunat, pavut ja kananmunat. Jäähdytä hyvin.
Jos käytät tuoretta tonnikalaa, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ripottele kalalle suolaa ja pippuria ja purista päälle hieman sitruunamehua.
Silppua sipuli, lohko tomaatit ja paloittele paprika. Viipaloi perunat ja paloittele kananmunat. Sekoita kastike.
Pane kaikki ainekset lehtisalaattia lukuun ottamatta laakeaan kulhoon. Lisää kastike ja sekoita varovasti. Siirrä kylmään vetäytymään, jotta maut tekeytyvät.
Asettele huuhdotut ja valutetut salaatinlehdet laakealle vadille. Nosta nizzalaista salaattia lehtien päälle.

Yksi annos sisältää 330 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":167,"alcohol":0,"protein":82,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":18.73,"alcohol":0,"protein":20.68,"carbohydrates":20.38,"saturated_fat":3.42,"sugar":8.78,"fibre":5.99,"salt":2.07},"percent_raw":{"fat":0.5064920136875423,"alcohol":0,"protein":0.24852464328864562,"carbohydrates":0.24498334302381203},"percent":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":330,"weight":80.04999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":392.17},"item_type":"recipe","recipe_id":1369,"servings":4}}

 
Sulje