Kaada jäiset vähän sulaneet mansikat, kylmä vesi ja sokeri monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittajaan. Anna koneen käydä hetki täysillä. Lisää valkuaiset yksitellen ja anna koneen käydä 3-4 minuuttia tai pidempään, kunnes sorbetti vaalenee ja muuttuu kuohkeaksi ja määrältään kaksinkertaiseksi. Jaa annosmaljoihin ja tarjoa heti.
Koristele halutessasi parilla mansikkaviipaleella tai soseutetulla mansikalla. Voit nostaa jälkiruoan myös hetkeksi pakastimeen, mutta pidempi, jo 2-3 tunnin pakastimessa olo muuttaa rakennetta.
Jos sinulla on käytössäsi vain sauvasekoitin, menettele seuraavasti. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai käsin. Soseuta vähän jäiset mansikat ja 1-2 rkl kylmää vettä sauvasekoittimella. Vatkaa seos valkuaisvaahdon joukkoon ja tarjoa heti.