Vatkaa vispilällä lämmin maito puuron joukkoon kulhossa. Murusta sekaan hiiva ja liuota se. Lisää vatkaten suola ja 2-3 dl jauhoja. Vaihda puukauhaan ja lisää pullomargariini, sokeri ja loput jauhot kauhalla sekoittaen, kunnes taikina on sopivan paksua.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.
Viipaloi sillä välin omenat ja sekoita kaneli sekä sokeri keskenään. Painele omenaviipaleet kohonneen taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelisokeri.
Paista 20-25 minuuttia 225 asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla.
Piirakka on parhaimmillaan parin päivän sisällä.
Voit tehdä myös näin: jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan puolet sokerista ja pullomargariinista. Taputtele taikinat samalle uunipannulle ja anna kohota. Lisää piirakkapohjalle puolet omena-, sokeri- ja kanelimääristä. Menettele kuten edellä. Ripottele puolet kurpitsansiemenistä toisen puolen päälle. Saat sekä aamuleivän että omenapiirakan!