Kirjolohiperhosen paloittelu: Leikkaa kirjolohifileestä noin 4-6 cm:n pala. Halkaise nahkaan asti. Taita pala siten, että nahka jää keskelle, jolloin syntyy "perhonen".
Nosta kirjolohiperhoset leivinpaperin päälle uunipannulle.
Mausta sitruunamehulla, suolaripauksella, puristetulla valkosipulilla ja raastetulla tuoreella inkiväärillä (tai inkivääritahnalla). Levitä valkosipuli ja inkivääri veitsellä tasaisesti kirjolohen pintaan.
Murusta näkkileipä huhmareessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita hienonnettu tilli tai muu yrtti murun joukkoon. Ripottele se kirjolohipalojen päälle tasaisesti.
Kypsennä 180 asteessa 8-10 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla.
Nauti lisukkeeksi salaattia, kypsiä kasviksia, perunaa tai esim. kurkku-täysjyväspagettia/tagliatella.
Tämän ruoan valmistus onnistuu isommallekin ruokailijamäärälle, koska annokset valmistuvat kätevästi uunissa eikä synny edes käryä. Kypsennä muutama minuutti pidempään, kun uunipelti on täysi.