Lisäksi tarvitset voita tai margariinia paistamiseen. Ohjeesta saa 12–15 kpl blinejä.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää hunaja, olut, kermaviili, suola, keltuaiset ja ohrajauhot. Sekoita tasaiseksi, vellimäiseksi taikinaksi.
Lisää vehnäjauhot, sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota huoneenlämmössä 1–2 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Juuri ennen paistamista lisää voisula (tai margariinisula) ja vaahdotetut valkuaiset varovasti käännellen taikinaan.
Kuumenna nokare voita (tai margariinia) blinipannulla ja kaada taikinaa kuumalle pannulle. Paras paistopinta tulee valurautapannulla, joka kuumenee nopeasti ja tasaisesti. Paistolämpötila saa olla melko pieni, jotta blinit ehtivät kypsyä palamatta. Blinit kohoavat pannulla, mutta taikinaa saa silti olla reilusti, jotta lopputulos on mehevä. Sopiva paksuus on noin 2 cm.
Paista blinejä molemmin puolin 2–3 minuuttia/puoli, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tarjoa blinit mädin, smetanan, hunajan, silputun sipulin ja halutessasi lohen kanssa.