Levitä omenalohkot (siemenkota ym. poistettu) esim. lasiseen laakeahkoon uunivuokaan. Pirskota päälle vettä. Kypsennä kuvun alla 8-12 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää hillosokeri, sekoita ja kypsennä vielä 1-2 minuuttia. Osa omenalohkoista saa jäädä paloiksi, hillon sattumiksi.
Kaada kuuma hillo pieniin hyvin pestyihin kuumiin tölkkeihin ja sulje heti tiiviisti. Säilytä kylmässä.
Käytä vähemmän sokeria, kun haluat vähemmän makeaa hilloa ja kellarisi tai vastaava on hyvin kylmä (alle+5 astetta).
Lisämakua hilloon saat tuoreista yrteistä. Silppua hyvin huuhdottua minttua ja sekoita 1-2 rkl sitä hillon joukkoon loppuvaiheessa. Rosmariini-omenahillon hieno maku syntyy pienestä rosmariinin oksasta. Huuhdo oksa hyvin tai kasta se kiehuvaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen ennen omenahillopurkkiin painamista.