Ladataan... Ladataan...

Omenaletut

Valmistusaineet 6:lle
Pinnalle
3 kpl omenaa
1 dl sokeria
Taikina
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
3 dl vehnäjauhoja
0.5 l maitoa
30 g Voita sulatettuna
0.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset voita paistamiseen ja
calvadosia liekittämiseen.

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota puoli tuntia.
Kuori omenat ja leikkaa niistä ohuita viipaleita.
Sulata voita pannulla ja kaada kauhallinen taikinaa paistumaan. Asettele taikinapinnalle omenaviipaleita puolen pannun alueelle. Ripottele omenoiden päälle ruokalusikallinen sokeria. Kun taikina on hyytynyt, käännä lettu.
Halutessasi liekitä lettu tilkalla lämmitettyä calvadosia. Makoisia letuista tulee, vaikka jätät omenaviinan polttamattakin. Lirauta silloin tilkka calvadosia kullekin letulle paistamisen aikana.

Yksi annos sisältää 324 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":222},"weight":{"fat":6.87,"alcohol":0,"protein":9.69,"carbohydrates":54.85,"saturated_fat":3.37,"sugar":32.34,"fibre":2.64,"salt":0.76},"percent_raw":{"fat":0.19312318671238513,"alcohol":0,"protein":0.12119065793753882,"carbohydrates":0.6856861553500762},"percent":{"fat":19,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":69},"total":{"kcal":324,"weight":110.52000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":270.1},"item_type":"recipe","recipe_id":1035,"servings":6}}

 
Sulje