Laita uuni kuumenemaan 200-180 asteeseen. Levitä matalaan vuokaan (halkaisija 25-27 cm) Gourmanda ruoanlaittopaperi.
Huuhdo omenat, poista keskusta ja leikkaa kapeiksi lohkoiksi.
Mittaa piimä, juokseva margariini (=pullomargariini) ja sokeri kulhoon ja sekoita ne keskenään. Mittaa toiseen kulhoon jauhot ja sekoita niiden joukkoon sooda oikein hyvin. Lisää piimä-rasvaseoksen joukkoon ja sekoita vain sen verran että aineet menevät sekaisin. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.
Paina omenalohkot taikinaan kauniisti reunoilta aloittaen. Ripottele päälle kaneli. Paista uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla n. 20 minuuttia.
Liruta hunaja tai sokeri kypsän piirakan päälle ja anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Voit valmistaa pienessä vuoassa puoli annosta. Vähennä uunin lämpö silloin 175 asteeseen.
Voit myös pakastaa piirakkaa annospaloina, silloin voit nautiskella siitä sopivan kokoisen palan hyvällä omalla tunnolla.