Ladataan... Ladataan...

Omenarieskat

Valmistusaineet 8:lle
200 g Omena, kotimainen, kuorittu
1 dl Kaurahiutale
1 dl Täysjyvävehnäjauho
2 dl Hiivaleipävehnäjauho
2 tl Leivinjauhe
1 tl Kardemumma
2 rkl Hunaja
6 tl Rypsiöljy
1 dl Omenamehu, omenatäysmehu
1 dl Rasvaton maito
Ohjeet

Paloittele omena pieneksi hakkelukseksi.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa.

Lisää joukkoon hunaja, omena, öljy, mehu ja maito. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, jotta taikinasta ei tule sitkeää.

Jaa taikina kahteen osaan uunipellille leivinpaperin päälle.

Taputtele jauhotetulla kädellä palat pyöreiksi litteiksi rieskoiksi, halkaisijaltaan noin 20 cm.

Jaa rieskat taikinapyörällä neljään osaan.

Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Vinkki

Tarjoa lämpimänä.

Yksi annos sisältää 160 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":101},"weight":{"fat":4.42,"alcohol":0,"protein":4.35,"carbohydrates":24.33,"saturated_fat":0.32,"sugar":8.49,"fibre":2.85,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.25729349024603937,"alcohol":0,"protein":0.11271889418962436,"carbohydrates":0.6299876155643364},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":63},"total":{"kcal":160,"weight":45.15,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":87.03},"item_type":"recipe","recipe_id":1024811,"servings":8}}

 
Sulje