Sekoita hienonnettu tilli kermaviilin (6%) joukkoon ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Pese perunat ja käsittele kasvikset. Kuori parsakaalin varsi ja leikkaa se viipaleiksi. Paloittele kukkaosa annospaloiksi. Laita tasakokoiset perunat kiehumaan veteen tai kypsennä höyrykattilassa. Kypsennä parsakaalipalat höyryssä tai mikrossa rapsakan kypsäksi, silloin väri säilyy kauniina ja maku ja ravintoarvot hyvinä.
Paista pilkottuja sieniä omassa liemessään kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää lopuksi 1 rkl rypsiöljyä ja paista hetken aikaa.
Paista perattuja, maustettuja muikkuja 1 rkl rypsiöljyssä välillä kääntäen. Tarkista kypsyys. Kuvan muikut vaativat runsaat 5 minuuttia/puoli.
Sekoita salaatti. Nauti ateria vähäsuolaisen leivän ja rasvattoman piimän tai maidon kera.
Sydänmerkkiateria
Käytä satokauden ulkopuolella pakastettuja sieniä tai tuoreita herkku- tai muita sieniä. Sienten enegiamäärä on pieni, joten sienten vaihtamisella ei ole merkitystä kalorein kannalta.