Huuhdo muikut tarvittaessa ja anna valua hetken aikaa lävikössä.
Mittaa lautaselle 2 rkl karkeita ruisjauhoja ja pinnoitettuun paistinpannuun 1 tl pullomargariinia tai 1,5 tl, jos sinulla on niin iso pannu että muikut mahtuvat sille yhdellä kertaa.
Levitä rasva ja kuumenna.
Kiepsauta pinnalta hivenen kosteat muikut ruisjauhoissa ja nosta pannulle. Paista keskilämmöllä molemmin puolin 3-6 minuuttia koosta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista kypsyys kurkistamalla vatsaan.
Nosta paistetut muikut lämmitetylle lautaselle. Lisää pannulle 0.5 tl pullomargariinia, levitä vähän. Nosta loput muikut pannulle ja paista.
Paista muikut kesällä ulkona muurinpohjapannulla tai paistolevyllä. Lisäkkeeksi sopivat silloin esim. uudet perunat. Pujota kypsät perunat vartaaseen ja kuumenna ritilällä muutaman kerran käännellen.
Muikkujen kanssa maistuu esim. purjoperuna, perunamuusi ja kasvikset tai pelkät höyrytetyt kasvikset.