Lohko kuoritut perunat kattilaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon että perunat peittyvät. Keitä 10-15 minuuttia ja lisää sen jälkeen paloiteltu kesäkurpitsa. Keitä juuri ja juuri kypsäksi, niin että kuoren väri säilyy kauniina. Kaada keitinvesi talteen. Survo perunat ja kesäkurpitsapalat perunasurvimella. Lisää keitinvettä noin 1 dl tai tarpeen mukaan (riippuu perunalajikkeesta). Mausta öljyllä ja suolalla sekä halutessasi muutamalla mustapippurivarvilla myllystä.
Lohko huuhdottu kukkakaali ja kypsennä höyryssä.
Sekoita salaatti.
Tarkista että siioista on poistettu kidukset. Paista siiat kahdessa erässä isossa pinnoitetussa pannussa kerran kääntäen. Pikkusiiat kypsyvät nopeasti. Mausta ja ripottele pinnalle tilliä.
Yhden peruna-kesäkurpitsasose- annoksen paino on n. 225 g.