Puhdista fileepala kalvoista tms. Punnitse sen jälkeen ja merkitse muistiin, jos haluat punnita kypsän lihan painon.
Sekoita öljy, balsamiviinietikka ja puristetut valkosipulin kynnet keskenään. Hiero seos lihan pintaan ja anna lihan lämmetä huoneen lämmössä 2-3 tuntia. Voit lisätä mausteet jo edellisenä päivänä ja säilyttää paistia jääkaapissa.
Työnnä huoneen lämpöiseen fileeseen paistomittari, niin että kärki osuu keskelle. Grillissä on helpointa käyttää paistomittaria, josta lähtee johto lihan sisään työnnettävään piikkiin.
Grillaa lihaa miedolla lämmöllä käännellen ahkerasti, ettei mikään kohta pala. Kuvullisessa grillissä liha kypsyy nopeammin. Avogrillissä voit nostaa sopivankokoisen alumiinivuoan välillä lihan päälle. Kuvassa näkyvä pala oli avogrillissä osan aikaa vuoalla peitettynä noin 1,5 tuntia. Sisälämpötila oli 62 astetta. Halutusta kypsyysasteesta riippuen sopiva lämpötila on 60-68 astetta.
Anna lihan levähtää folioon kietaistuna 10-15 minuuttia ennen leikkaamista. Lihan painohävikki riippuu lämpötilasta ja grillausajasta.
Grillaa samanaikaiseti kasviksia lisäkkeeksi.