Ladataan... Ladataan...

Palsternakka-punajuurisalaatti

Valmistusaineet 4:lle
6 kpl punajuuria
2 kpl (iso) isoja palsternakkoja
2 kpl (pieni) lehtisalaattiruukku
Kapriskastike
0.5 dl ruokaöljyä
0.5 dl viinietikkaa
2 rkl kapriksia
1 dl sokeria
1 tl sinappia
0.5 tl timjamia
Ohjeet

Sekoita kastikeainekset keskenään ja jätä kastike sivuun maustumaan. Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Aseta omille puolilleen leivinpaperin päälle uunipellille, jotta punajuuret eivät värjää vaaleaa palsternakkaa. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Paahda 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä. Revi annoslautasille rapeaa, huuhdottua salaattia. Jaa päälle jäähtyneet juureslohkot. Mausta kastikkeella ja tarjoa heti.

Yksi annos sisältää 269 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":109,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":148},"weight":{"fat":11.93,"alcohol":0,"protein":2.89,"carbohydrates":36.45,"saturated_fat":1.32,"sugar":32.8,"fibre":7.89,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.40550288579933264,"alcohol":0,"protein":0.04373505065851875,"carbohydrates":0.5507620635421485},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":4,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":269,"weight":93.58,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":290.94},"item_type":"recipe","recipe_id":2514,"servings":4}}

 
Sulje