Poista parsasta kantaosa sormien välissä napsauttaen. Kuori perunankuorimaveitsellä kevyesti nupusta kiinni pitäen. Nosta parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kiehumispisteestä 3-5 minuuttia parsan tuoreudesta riippuen. Kokeile haarukalla tai tikulla. Parsa saa tuntua vähän kovalta. Kaada vesi pois ja jäähdytä parsat nopeasti jääkuutiovedessä. Silloin parsan kaunis väri säilyy. Valuta liinan päällä ja leikkaa parsat vinottain muutamaan osaan.
Valuta juustokuutiot. Sekoita keskenään varovasti huuhdotut valutetut salaatinlehdet (värikäs salaattisekoitus sopii salaattiin hyvin), parsapalat, juustokuutiot, sitruunamehu ja oliivi- tai rypsiöljy. Mausta mustapippurilla.
500 g:n vihreäparsapuntti painaa käsiteltynä 350-380 g. Yhden annoksen paino on n. 350 g (kahdelle) ja 125 g, kun tarjoat salaatin alkupalaksi neljälle.