Ota suurehko kulho ja pallovispilä tai käytä sähkövispilää. Vatkaa keltuaiset, sinappi, suola ja cayennenpippuri kulhossa. Lisää öljy pikkuhiljaa, pisara pisaralta ja lopuksi juoksevana norona keltuaisseoksen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Seos paksuuntuu, ja siitä tulee oljenkeltaista. Kaikkien aineiden tulisi olla huoneenlämpöisiä. Jos lisäät öljyä liian nopeasti, seos saattaa leikkautua. Silloin koko seos kannattaa lisätä uuden keltuaisen joukkoon.
Mitä enemmän öljyä lisäät, sitä paksummaksi seos tulee. Sekoita valmistuksen puolessa välissä joukkoon sitruunamehu. Sen jälkeen seos ei enää leikkaudu yhtä helposti. Tarkista maku.
Jos majoneesi on liian paksua, voit sekoittaa siihen ruokalusikallisen lämmintä vettä ja laittaa majoneesin sitten jääkaappiin.
Tarjoa keitetyn parsan kera.