Ladataan... Ladataan...

Parsakaali-raejuustopiirakka

Valmistusaineet 6:lle
2 dl Ruisjauho, kokojyväjauho
1 dl Hiivaleipävehnäjauho
0.3 dl Ruislese
1.5 tl Leivinjauhe
0.5 tl Ruokasuola
100 g Porkkana
70 g Margariini 60 %, keskiarvo
0.5 dl Vesi
450 g Parsakaali brokkoli
150 g Sipuli
1 tl Rypsiöljy
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1.5 dl Ruokakerma, juusto
0.25 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
0.5 tl Timjami, kuivattu
100 g Raejuusto rasvaa 2-5 %
Ohjeet

Ota kaikki raaka-aineet esille ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä työpöydälle leivinpaperiarkki.

Mittaa kulhoon jauhot, leseet, leivinjauhe, ripaus suolaa ja sekoita hyvin. Lisää raastettu porkkana ja sekoita. Nypi joukkoon rasva. Kun se on lähes sekaisin, pirskota päälle kylmä vesi ja sekoita ripeästi taikinaksi ja muodosta palloksi kämmenten välissä. Nosta leivinpaperin päälle ja taputtele kostutetuin käsin metallivuoan (halkaisija 26-28 cm) pohjan ja reunan kokoiseksi levyksi. Nosta vuokaan leivinpaperin avulla ja painele reunoille muotoonsa. Siirrä vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Kuori ja suikaloi sipulit ja kypsennä ne mikrossa tai pannulla pehmeiksi öljytilkassa. Huuhdo parsakaali ja kuori varsi perunankuorimaveitsellä. Viipaloi varsi ja jaa kukkaosa pieniksi nupuiksi. Esikypsennä mikrossa tai höyryssä 6-8 minuuttia (750 w). Vatkaa muna, maustettu ruokakerma, ja mausteet keskenään.

Ota vuoka jääkaapista ja levitä sille sipulisuikaleet ja parsakaalinpalat tasaisesti. Ripottele päälle raejuusto ja kaada pinnalle maustettu ruokakermaseos. Kypsennä 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Jos käytät keraamista vuokaa, kypsyminen kestää pidempään.

Vinkki

Piirakka maistuu kuumana, haaleana ja kylmänä. Nauti piirakan kanssa esim. tomaattia ja salaattia.

Parsakaalin tilalla voit käyttää esim. kukkakaalia tai suikaloitua keräkaalia. Myös kyssäkaali, kesäkurpitsa ja muut kasvikset sopivat. Esikypsennä kasvikset, koska ne tekevät kypsentämättöminä täytteestä hyvin vetisen. Pakastevihanneksia voit käyttää suoraan sulaneina.

Yksi annos sisältää 262 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":125,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":13.53,"alcohol":0,"protein":11.2,"carbohydrates":22.05,"saturated_fat":5.18,"sugar":5.18,"fibre":6.18,"salt":1.73},"percent_raw":{"fat":0.4780432445493305,"alcohol":0,"protein":0.1757828156465989,"carbohydrates":0.3461739398040706},"percent":{"fat":48,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":262,"weight":65.05,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":218.89},"item_type":"recipe","recipe_id":1023612,"servings":6}}

 
Sulje