Huuhdo parsat ja katkaise sormin kova kantaosa pois. Nosta kantaosat kattilaan ja lisää päälle ½ l vettä. Keitä kannen alla n. 15 minuuttia. Nosta kantapalat pois ja lisää kiehuvaa vettä niin paljon, että lientä on 1,2 -1,3 litraa sekä puolikas kasvis- tai kanaliemikuutio.
Leikkaa parsat vinottain 3-5 palaan. Kuullota hienonnettu salottisipuli öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää riisit ja kuullota sekoitellen, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää noin 4 dl lientä ja sekoita pohjaa myöden. Kun neste on imeytynyt, lisää uudelleen 2-3 dl lientä.
Keitä parsapaloja liemikattilassa 3-4 minuuttia ja nosta reikäkauhalla lautaselle odottamaan (liemeen tulee makua parsoista). Lisää lientä riisien joukkoon vähitellen, kunnes riisit ovat lähes kypsiä. Muista sekoittaa esim. lastalla pohjaa myöden. Ota muutama parsan nuppupala koristeeksi ja sekoita muut risoton joukkoon. Anna kuumentua. Maista riisin kypsyys.
Risotto saa olla löysää, ei vetistä eikä kuivaa. Koristele annokset parsan nupuilla ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.
Nauti sellaisenaan tai pienempänä annoksena lisukkeena esim. broilerin, kalkkunan, muun lihan tai kalan kanssa.