Kuori koko nippu (500 g) parsaa kerralla. Perunankuorimaveitsi on hyvä väline kuorimiseen. Pidä vasemmalla kädellä parsan nuppupäästä kiinni työlaudalla ja kuori valkoinen parsa nupun alapuolelta tyveen, vihreä parsa kevyesti 5-10 cm:ä nupusta tyveen. Katkaise sitkeä puumainen tyviosa pois.
Lisää parsat kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä vihreitä parsoja 4-5 min. ja valkoisia 8-10 min. siitä kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Kokeile kypsyyttä välillä, älä keitä liian pitkään. Parsan keitto onnistuu hyvin esim. paistinpannussa tai paistokasarissa. Nosta parsat varovasti pois vedestä ja jäähdytä reseptin yli jäävät kylmässä vedessä, valuta ja säilytä jääkaapissa myöhemmin tehtäviä parsaruokia varten.
Paloittele parsat (150 g), lohko tomaatit, viipaloi kurkku ja revi salaatinlehdet. Sekoita sitruunamehu ja mausteet öljyn joukkoon. Nosta kasvikset lautaselle kauniisti ja lisää kalkkunanfileeleikkeleviipaleet kiehkuroina salaatin sekaan. Pirskota päälle kastike.
Nauti leivän kanssa.