Ladataan... Ladataan...

Perinteinen Nizzan salaatti

Valmistusaineet 2:lle
200 g Ohuita tuoreita papuja
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
4 kpl (iso) kypsiä tomaatteja
6 kpl (iso) öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
8 kpl suolattuja anjovisfileitä purkista
1 kpl (pieni) pieniä lehtisalaatinkeriä
1 dl mustia oliiveja
Kastike
2 rkl punaviinietikkaa
0.75 dl dijon-sinappia
2 kynsi valkosipulinkynsiä
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
0.25 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset tuoretta basilikaa.

Puhdista ja nypi pavut. Keitä 5 minuuttia suolavedessä. Pavut saavat jäädä napakoiksi.
Keitä munia 6 minuuttia. Laita hetkeksi kylmään veteen etteivät ne mustu. Kuori ja lohko neljään osaan.
Kalttaa tomaatit eli leikkaa ristiviilto tomaattien pyöreään päähän ja kasta ne kiehuvaan veteen 30 sekunniksi. Kuori ja lohko tomaatit.
Valuta artisokista ylimääräinen öljy. Leikkaa jokainen sydän neljään osaan.
Huuhdo anjoviksista liika suolaisuus.
Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi lehdet salaattikulhon pohjalle. Asettele ainekset kauniisti salaatin päälle.
Tee kastike. Sekoita punaviinietikka ja sinappi. Murskaa joukkoon valkosipuli. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Lisää öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada kastike salaatin joukkoon.
Koristele annos tuoreella basilikalla.

Vinkki

Käytä neitsytoliiviöljyä.

Yksi annos sisältää 827 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":517,"alcohol":0,"protein":103,"carbohydrates":207},"weight":{"fat":57.7,"alcohol":0,"protein":25.83,"carbohydrates":51.91,"saturated_fat":8.49,"sugar":24.46,"fibre":18.46,"salt":4.66},"percent_raw":{"fat":0.6254830238979008,"alcohol":0,"protein":0.12443970799698297,"carbohydrates":0.2500772681051163},"percent":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":25},"total":{"kcal":827,"weight":191.51000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":869.91},"item_type":"recipe","recipe_id":396,"servings":2}}

 
Sulje