Lisäksi tarvitset suolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
Voit käyttää 2 sijaan 3 kypsää avokadoa. Käytä 1–2 pkt vihanneskrassia, rasia vesikrassia tai rukolaa tai iso nippu tuoretta ruohosipulia. Rypsiöljyn voit korvata oliiviöljyllä. Käytä 1–2 sitruunan mehu.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä tavalliseen tapaan. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa perunat paloiksi kulhoon.
Puolita avokadot ja poista kivet. Kuori ja leikkaa avokadotkin palasiksi ja nosta perunakulhoon.
Silppua krassit, rukolat tai ruohosipulit. Nosta silppu perunakulhoon. Kaada päälle hieman öljyä ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita varovasti nostellen. Koristele vihreällä. Tarjoa lihan tai makkaran lisäkkeenä.
Salaatista syö 4–6 henkilöä.