Keitä jo edelliselle aterialle ylimääräisiä perunoita. Voit tehdä salaatin kun perunat ovat vielä lämpimiä tai haaleita. Älä keitä perunoita liian kypsiksi, niin kuutiot säilyvät paremmin.
Kuori punasipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi tai silppua se. Nosta kulhoon ja mittaa päälle etikka, öljy, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
Kuutioi perunat joukkoon ja sekoita nostellen. Lisää joukkoon varovasti nostellen hyvin valutetut kikherneet. Tähän asti voit valmistaa salaatin jo vaikka heti päivällisen jälkeen. Peitä kannella tai kelmulla ja nosta jääkaappiin. Salaatti paranee, kun se saa maustua kylmässä yön yli tai muutaman tunnin.
Sekoita joukkoon seuraavana päivänä yrttisilppu ja kumoa salaatti suikaloidun jäävuorisalaatin päälle.
Salaatti maistuu sellaisenaan esim. savukalan tai vähärasvaisen leikkeleen seuraksi, ja sopii hyvin myös evääksi. Voit halutessasi lisätä joukkoon esim. kurkku- tai paprikakuutioita.