Ladataan... Ladataan...

Perunainen katkarapupiiras

Valmistusaineet 4:lle
Katkaraputäyte
200 g kuorittuja katkarapuja
1 dl (silputtu) tilliä silputtuna
200 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
1 kpl punasipuli
2 dl Juustoraaste, kevyt, rasvaa 12%
250 g Raejuustoa
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 tl suolaa
Piirastaikina
8 kpl (keskik.) perunoita
0.5 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) valkopippuria
0.5 tl timjamia
2 rkl rypsiöljyä
Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste, suola, pippuri, timjami ja öljy. Voitele piirasvuoka ja painele taikina siihen. Kypsennä piiraspohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

Sulata pinaatti tarpeen mukaan. Hienonna se karkeaksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli. Levitä juusto esikypsennetyn piiraspohjan päälle. Ripota juuston päälle pinaatti, tilli, sipuli ja katkaravut. Sekoita raejuusto, kananmunat ja suola. Kaada seos täytteiden päälle vuokaan. Kypsennä piirasta uunin keskiosassa noin 40 minuuttia.

Yksi annos sisältää 355 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":134,"alcohol":0,"protein":124,"carbohydrates":97},"weight":{"fat":14.73,"alcohol":0,"protein":30.72,"carbohydrates":24.03,"saturated_fat":3.83,"sugar":2.56,"fibre":2.14,"salt":2.73},"percent_raw":{"fat":0.3770616925801343,"alcohol":0,"protein":0.34951616955106246,"carbohydrates":0.2734221378688032},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":355,"weight":80.74000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":369.25},"item_type":"recipe","recipe_id":20457,"servings":4}}

 
Sulje