Ladataan... Ladataan...

Pikkupullat

Valmistusaineet 12:lle
2.5 dl Rasvaton maito
25 g Hiiva
0.25 tl Ruokasuola
0.5 dl Sokeri
6 dl Hiivaleipävehnäjauho
3.57 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
1 rkl Hiivaleipävehnäjauho
PINNALLE
15 g Kananmuna, kuoreton
1 rkl (lastu) Manteli
Ohjeet

Murusta hiiva lämpimään maitoon. Vatkaa joukkoon sokeri, suola ja vajaa puolet jauhoista. Lisää loput jauhot vähitellen koneella tai käsin alustaen. Kaada huoneen lämpöinen rasva joukkoon loppuvaiheessa. Kun taikina irtoaa reunoista ja/tai kädestä, lopeta alustaminen. Peitä liinalla ja anna kohota 20-30 minuuttia lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat tasaiseksi. Leivo tasapaksuksi pötköksi ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Jaa ne edelleen kolmeen yhtäsuureen osaan. Pyörittele pulliksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja peitä liinalla. Anna kohota noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa, esim. lämpimällä vedellä täytetyn tiskialtaan päällä.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle vähän mantelilastuja. Paista 225 asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Vinkki

Kun haluat pienempiä pullia, jaa taikina 24 osaan = 0.5 annosta (81 kcal). Pienet pullat kypsyvät 7-8 minuutissa. Tarjoa pullat sellaisenaan tai laskiaisaikaan täytä ne mantelimassalla tai hillolla ja/tai kermavaahdolla.

Yksi annos sisältää 151 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":44,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":88},"weight":{"fat":4.8,"alcohol":0,"protein":4.71,"carbohydrates":21.39,"saturated_fat":0.4,"sugar":4.76,"fibre":1.76,"salt":0.2},"percent_raw":{"fat":0.29256290911549077,"alcohol":0,"protein":0.12777606933461086,"carbohydrates":0.5796610215498984},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":152,"weight":38.019999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":61.14},"item_type":"recipe","recipe_id":1024088,"servings":12}}

 
Sulje