Ladataan... Ladataan...

Pinaattiriisiä ja sitruunalohta

Valmistusaineet 6:lle
1 rkl ruokaöljyä
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulin kynsiä
2 dl riisiä
200 g pinaattia
5 dl vettä
1 dl ruokakermaa
0.5 tl suolaa
500 g kirjolohifilettä
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
Ohjeet

Lisäksi kapriksia, sitruunankuorta.

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja riisi.
Sekoita riisin joukkoon pinaatti, siideri, vesi ja suola. Anna seoksen hautua viisi minuuttia.
Valele kalan lihapuolelle sitruunamehua. Mausta suolalla. Leikkaa filee annospaloiksi.
Kaada puolikypsä riisi uunivuokaan. Nosta kalapalat päälle. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Halutessasi lisää pinnalle kapriksia ja raastettua sitruunan kuorta.

Yksi annos sisältää 210 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":105,"alcohol":0,"protein":64,"carbohydrates":41},"weight":{"fat":11.64,"alcohol":0,"protein":16.04,"carbohydrates":10.13,"saturated_fat":2.43,"sugar":1.08,"fibre":1.02,"salt":1.8},"percent_raw":{"fat":0.5002647469922686,"alcohol":0,"protein":0.30625342015090123,"carbohydrates":0.1934818328568301},"percent":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":209,"weight":44.14,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":266.31},"item_type":"recipe","recipe_id":94296,"servings":6}}