Ladataan... Ladataan...

Porkkanakakku

Valmistusaineet 12:lle
250 g Porkkana
1 dl Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
1 dl Sokeri
3 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
3.25 dl Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
2 tl Leivinjauhe
PÄÄLLE:
0.5 dl Tomusokeri
0.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa 25-26 cm:n tasapohjainen vuoka leivinpaperilla.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen pullomargariini ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat ja sekoita hyvin (ei tarvitse vatkata vaahdoksi). Lisää porkkanaraaste ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Kypsennä uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Tarjoa sellaisenaan tai tee pinnalle kuorrutus. Sekoita tomusokeriin vähitellen sitruunamehua (teelusikalla). Kun seos on jämäkän juoksevaa, vatkaa vielä hetki. Tiputtele kuorrutusta tai anna sen valua lusikasta kakun pinnalle. Jos kuorrutus on liian löysää, lisää vähän tomusokeria, jos se taas on liian kovaa, lisää muutama tippa sitruunamehua. Koristele pinta sitruunan kuorisuikaleilla tai porkkanalastuilla. Vedä porkkanasta perunankuorimaveitsellä pöytää vasten ohuita kiehkuroita ja koristele kakku.

Yksi annos sisältää 157 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":64,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":80},"weight":{"fat":7.03,"alcohol":0,"protein":3.28,"carbohydrates":19.85,"saturated_fat":0.95,"sugar":10.82,"fibre":1.37,"salt":0.36},"percent_raw":{"fat":0.40608446842824464,"alcohol":0,"protein":0.08410758966567265,"carbohydrates":0.5098079419060827},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":157,"weight":43.660000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":68.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1023959,"servings":12}}

 
Sulje