Ladataan... Ladataan...

Porkkanalaatikko ilman riisiä

Valmistusaineet 10:lle
1500 g Porkkana
2 dl Kerma, kuohukerma, rasvaa 38 %
3 kpl Kananmuna kuoreton
2 rkl Siirappi
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Muskottipähkinä, kuivattu
0.5 tl Kardemumma
3 rkl Voi
1 dl Mantelijauho, mantelijauhe, keskiarvo
Ohjeet

Kuori ja lohko porkkanat. Keitä porkkanat vähässä vedessä, kannen alla täysin pehmeiksi, 30-40 minuuttia. Valuta porkkanat ja anna jäähtyä haaleiksi.
Lisää kerma porkkanoiden joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella samattiseksi. Lisää munat ja mausteet soseeseen. Tarkista maku.
Voitele uunivuoka 1 rkl:lla voita. Kaada sose vuokaan. Ripottele mantelijauhe päälle ja tee lusikalla aaltokuvio pintaan. Lisää loppu voi nokareina vuokaan.
Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskistunut.

Yksi annos sisältää 207 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":140,"alcohol":0,"protein":18,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":15.36,"alcohol":0,"protein":4.38,"carbohydrates":12.13,"saturated_fat":7.88,"sugar":11.95,"fibre":4.27,"salt":0.77},"percent_raw":{"fat":0.6768045121117199,"alcohol":0,"protein":0.08579232102886297,"carbohydrates":0.23740316685941731},"percent":{"fat":68,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":207,"weight":56.74,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":200.28},"item_type":"recipe","recipe_id":1021236,"servings":10}}

 
Sulje