Ladataan... Ladataan...

Porkkanasosekeitto ja kurkkusalsa

Valmistusaineet 4:lle
800 g Porkkana
100 g Sipuli
5 dl Vesi
1 kpl Kasvisliemikuutio
20 g Inkivääri, tuore
200 g Appelsiini, punnittu kuorineen
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
LISUKE:
150 g Kurkku
1 rkl Rypsiöljy
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.5 tl Tilli, tuore
0.5 tl Persilja, tuore
Ohjeet

Paloittele porkkanat ja sipuli kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja kuutio tai fondi. Keitä kasvikset pehmeiksi. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon raastettu tuore inkivääri. Soseuta keitto tasaiseksi.

Pese appelsiini hyvin ja leikkaa kuorimaveitsellä tai raasta pinnasta ohuita suikaleita. Leikkaa kuorimaveitsipalat pienemmiksi. Purista appelsiinista ja sitruunasta tai limetistä tai kummastakin mehu ja lisää keittoon. Ripottele keittoon myös vähän appelsiininkuorta. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku.

Jos keitto on liian sakeaa lisää vettä. Kuumenna kiehuvaksi tai jäähdytä keitto, jos tarjoat sen kylmänä.

Valmista kurkkusalsa: Kuutioi tai raasta kurkku ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli ja persilja, vähän öljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria.

Annostele keitto lautasille ja nosta päälle kurkkusalsaa ja ripottele pinnalle appelsiininkuorta.

Vinkki

Tarjoa keiton seuraksi leipää. Lisää leivän päälle halutessasi kevytleikkelettä, tofua tai kevytjuustoa, niin saat proteiinia.

Voit halutessasi lisätä myös limen tai sitruunan kuorta annoksen päälle.

Yksi annos sisältää 127 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":74},"weight":{"fat":4.43,"alcohol":0,"protein":2.4,"carbohydrates":17.16,"saturated_fat":0.46,"sugar":15.81,"fibre":6.92,"salt":2.85},"percent_raw":{"fat":0.3375082024515038,"alcohol":0,"protein":0.08118780286622153,"carbohydrates":0.5813039946822746},"percent":{"fat":34,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":128,"weight":50.03000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":463.24},"item_type":"recipe","recipe_id":1023603,"servings":4}}

 
Sulje